Om tidsskriftet
Fokus og område
Geoforum Perspektiv er et peer-reviewed tidsskrift, der dels udsendes to gange årligt af Geoforum Danmark til foreningens medlemmer, dels udgiver videnskabelige artikler løbende online. Tidsskriftet er optaget på Uddannelses- og Forskningsministeriets autoritetsliste som et niveau 1-tidsskrift.
Du kan læse mere om Geoforum Danmark her, www.geoforum.dk
Under hovedoverskriften Geografisk information arbejder den trykte udgivelse med et specifikt tema, som tjener til en grundig og uddybende gennemgang af emnefeltet. Sigtet er at foretage vidensspredning blandt professionelle brugere af geografisk information samt forskning og innovation på feltet.
Redaktionen bag Geoforum Perspektiv repræsenterer alle danske universiteter.
Målgruppen for tidsskriftet er således primært foreningens medlemmer; professionelle brugere, studerende, undervisere og forskere.
Perspektiv ønsker at bidrage til diskussion og innovation indenfor anvendelse og forståelsen af geografisk information, og byder bidrag herindenfor velkommen.
Perspektiv opererer med to typer artikler:
1) Artikler som er underlagt peer-review
2) Andre artikler, f.eks. debatindlæg, anmeldelser, vejledninger og andet.
Se uddybning heraf i forfattervejledning
Peer review-proces
Videnskabelige artikler er underlagt en double-blind peer-review procedure. Reviewet foretages af to udvalgte forskere (min. ph.d.grad) indenfor emneområdet. Redaktøren superviserer reviewprocessen, og forfatteren kan følge processen via denne hjemmeside. Redaktionen arbejder efter at behandle indkomne manuskrifter hurtigst muligt, og forfattere vil normalt modtage feed-back på indsendte artikler indenfor 3-4 uger. Det er en betingelse, at videnskabelige artikler ikke tidligere har været publiceret andetsteds eller er indsendt til publicering i andre tidsskrifter.
Politik om Open Access
Forfattere, der publicerer deres værker via dette tidsskrift, accepterer følgende vilkår:
- Forfattere bevarer deres ophavsret og giver tidsskriftet ret til første publicering, samtidigt med at værket er omfattet af en Creative Commons Attribution-licens, der giver andre ret til at dele værket med en anerkendelse af værkets forfatter og første publicering i nærværende tidsskrift.
- Forfattere kan indgå flere separate kontraktlige aftaler om ikke-eksklusiv distribution af tidsskriftets publicerede version af værket (f.eks. sende det til et institutionslager eller udgive det i en bog), med en anerkendelse af værkets første publicering i nærværende tidsskrift.
- Forfattere har ret til og opfordres til at publicere deres værker online (f.eks. i institutionslagre eller på deres websted) forud for og under manuskriptprocessen, da dette kan føre til produktive udvekslinger, samt tidligere og større citater fra publicerede værker (se The Effect of Open Access).
Publikationsetik og beskyttelse af personlige oplysninger
Geoforum Perspektiv følger COPE-retningslinjerne for bedste praksis (på engelsk).
Personlig information, der angives på dette tidsskrifts websted, vil udelukkende blive anvendt til tidsskriftets angivne formål og vil ikke blive gjort tilgængelige til andre formål eller for andre parter. For yderligere information henvises til Aalborg Universitets privatlivspolitik og cookiepolitik.
Om Geoforum
Geoforum er det danske forum for geografisk information. Foreningen er en bredt sammensat interesseorganisation med medlemmer fra både offentlige og private virksomheder.
Geoforum har eksisteret siden 1. januar 2001, hvor foreningen blev dannet ved sammenlægning af
- Dansk Kartografisk Selskab (DKS)
- Dansk Selskab for Fotogrammetri og Landmåling (DSFL) og
- Dansk Akademi for Stedbestemt Information (DAiSI)
Geoforum har i dag en medlemskreds, som består af omkring:
- 200 virksomheder og organisationer fra både den offentlige og private sektor
- 400 personlige medlemmer
Geoforum udsender et medlemsblad, der hedder "Geoforum.dk" 10 gange om året og et tidsskrift "Geoforum Perspektiv" 2 gange om året.
Contributor
Det digitale tidsskrift udgives via Aalborg Universitet/Universitetsbiblioteket
Tidsskriftshistorik
Ansvarshavende redaktør 2002-2008: Henning Sten Hansen, AAU
Ansvarshavende redaktør 2008-2011: Hans Skov-Petersen, KU
Ansvarshavende redaktør 2011-2022 : Line Hvingel, AAU/COWI/KL
Ansvarshavende redaktør 2022 - : Jesper Høi Skovdal, Geoforum
Artikler bragt i tidsskriftet har altid været underlagt en dobbelt-blind bedømmelse, idet to udvalgte forskere har godkendt indkomne artikler. For at leve op til Uddannelses- og Forsknings Ministeriets krav om fagfællesbedømmelse er processen fra 2011 omlagt, og lever nu op til denne. Derfor vil det kun være udgivelser efter 2011, der er opdelt i to sektioner (peer-reviewed/øvrige).
Tidsskriftet er at finde på Uddannelses- og Forsknings Ministeriets autoritetsliste, som et niveau 1 tidsskrift.
Redaktionen bag tidsskriftet består af forskere fra alle danske universiteter.