Kort og GIS i socialhistorie og historisk demografi: Tre eksempler
DOI:
https://doi.org/10.5278/ojs.perspektiv.v20i38.6573Resumé
I de senere år har social- og kulturhistorien genopdaget geografien som en del af det, der populært sagt kaldes den rumlige vending, og et stigende antal studier tager nu udgangspunkt i rum som analysekategori. Især i den del af feltet, der beskæftiger sig med Geografiske Informations-systemer (GIS), har opmærksomheden været rettet mod gamle kort, som kan bruges til at sætte koordinater på individer og beskrive deres omgivelser. Samtidigt bringes historiske kort i spil i nye sammenhænge, f.eks. i kombination med digitale, geografiske tekstanalyser. Artiklen tager udgangspunkt i eksempler fra dansk og udenlandsk forskning og diskuterer nye muligheder og potentielle problematikker inden for brugen af kortmateriale i socialhistorien.
Downloads
Publiceret
Nummer
Sektion
Licens
Copyright (c) 2021 Mads Linnet Perner
Dette arbejde er licenseret under en Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 3.0 International License.
Artikler publiceret i Geoforum Perspektiv er licenseret under en Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel-IngenBearbejdelse 3.0 Unported Licens. Læs mere her.